Jelenlegi hely

Július 1-től újra fizetős lesz a parkolás Miskolcon is

Aktualitás dátuma: 
2020. június 24., szerda - 12:45

 

A koronavírus járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet alatt, a kormány április elejétől az egész országban ingyenessé tette a közterületi parkolást. A veszélyhelyzet megszüntetésével, 2020. július 1-től, szerdától ismét díjfizetési kötelezettség áll fenn a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő felszíni díjköteles várakozási területein, és a Régiposta utcai parkolóházban.

Az Európa téri, Patak utcai, illetve Hősök terei mélygarázsban továbbra is az általános rend szerint kell fizetni.

Díjfizetési módok a felszíni díjköteles várakozási területeken:

  • az adott várakozási területen elhelyezett parkolójegy kiadó automatánál készpénzzel vagy chipkártyával váltott parkolójeggyel,
  • a mobiltelefonos parkolási díjfizetési rendszer használata esetén a parkolás megindításával,
  • előre váltott parkolóbérlettel,
  • parkolási igazolvánnyal történhet.

A díjfizetés nélkül történő várakozás, várakozási díj, valamint pótdíjfizetési kötelezettséget von maga után, amelynek megfizetése a jármű üzembentartóját terheli.

A felszíni díjköteles várakozási területekre érvényes bérlettel rendelkező autósok esetében, annak ellenére, hogy a kompenzációról nem született országos rendelkezés, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. üzemeltetőként az Önkormányzattal együttműködve a veszélyhelyzet idejére előre megváltott parkolási bérletek tulajdonosait kompenzálni kívánja, melyről a Közgyűlés dönthet. A díjmentes parkolás következtében, a parkoltatással foglalkozó cég több mint 50 millió forintos költsége mellett, Miskolc városának 200 millió Ft-ot meghaladó bevétel kiesése keletkezett.