Jelenlegi hely

HÉTFŐTŐL MISKOLCON IS INGYENES A PARKOLÁS

×

Hibaüzenet

No error has occurred - http://www.miskolcholding.hu/json/allasajanlatok/20
Aktualitás dátuma: 
2020. április 6., hétfő - 11:45

Az egész országban ingyenes lesz a közterületi parkolás, a miskolci városvezetés azonban továbbra is azt kéri, ha tehetik, maradjanak otthon.

A vasárnapi kormányrendelet értelmében hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás az egész országban, így Miskolcon is - közölte vasárnap délután a miskolci polgármesteri hivatal sajtóosztálya.

Az erről szóló hírt Orbán Viktor miniszterelnök közölte az MTI-vel, aki az intézkedést azzal indokolta: "A koronavírus-járvány elleni védekezés egyik legfontosabb eszköze az emberek közötti biztonságos távolság fenntartása. Mivel zsúfolt tömegközlekedési járatokon ez nem vagy csak korlátozottan lehetséges, fontos, hogy aki tudja, használhassa a saját autóját", emiatt indokolt a kerületi parkolási díjak megszüntetése.

A miskolci polgármesteri hivatal közleményében hangsúlyozza, Miskolc város vezetése azonban továbbra is arra kér minden városlakót, ha teheti, ne hagyja el az otthonát. A vírussal szembeni legnagyobb biztonságot továbbra is az jelenti, ha otthon maradunk.